Vakantiedomein Duinenzicht

Vakantiedomein Duinenzicht krijgt een nieuwe jeugd

Het prachtig domein Duinenzicht (Westende), opgestart in 1932 als exponent van de opkomst van het sociaal toerisme / de congé payé, zal dankzij Twin Properties, de komende jaren, een nieuw leven krijgen. Het monumentale hoofdgebouw wordt mét respect voor haar karakteristieke architectuur verbouwd & uitgebreid. Het resultaat ? 109 schitterende nieuwe vakantielogies die Holiday Suites zal aanbieden. En er is meer, per verkocht vakantielogies wordt 250 EUR geschonken aan Make a Wish Foundation.

Duinenzicht geeft kinderen alle kansen. Gisteren én morgen.

Duinenzicht, betaalbaar vakantiegenot

De visie van de originele initiatiefnemer was helder in 1932 : iedereen heeft recht om op een betaalbare manier te genieten van vakantie. Met het project wilde de Christelijke Mutualiteit in bijzonder kinderen de kans van een “luchtkuur” aanbieden. Echter zoals zovele vakantiecentra viel recentelijk het doek. Nu ligt een ambitieus plan op tafel om het domein haar oude glorie terug te bezorgen mét respect voor de architectuur (zie hieronder) én de oorspronkelijke missie : betaalbaar vakantiegenot. “Dat Holiday Suites haar oog liet vallen op Westende is geen verrassing” stelt Anaë Huybrechts, general manager Holiday Suites : “Op wandelafstand bevindt zich o.m. het prachtig strand van Westende Bad. En we mogen zeker de Sint-Laureinsduinen, een magnifiek natuurgebied dat zich uitstrekt tot aan de IJzermonding zeker niet vergeten. Bovendien is het vakantiedomein een ideale springplank naar de Midden- als Westkust.”.

Duinenzicht, een monumentaal gebouw … gisteren, vandaag én morgen

Architectenbureau ASA – Restyling uit Gent bleef trouw aan het ontwerp van de Torhoutse architect Willem Nolf. Het markante hoofdgebouw zal volledig gestript worden en vervolgens een state of the art inrichting krijgen met 109 vakantielogies. Ook het onthaal ondergaat een complete make-over. Vanzelfsprekend wordt ook voldaan aan de nieuwe eisen naar o.m. akoestiek en isolatie. Het gebouw wordt tevens geoptimaliseerd zo wordt de buitengang getransformeerd naar een centrale middengang. Vanzelfsprekend biedt het 5 ha grote domein nog meer opportuniteiten, laat u verrassen….